Pret fara TVA:
Proprietatile produsului selectat

Acid citric - sare de lamaie, 1kg, Mix Brands

Cod:104840

Cod Bare: 5903351623537


Acid citric - sare de lamaie, 1 kg, Mix Brands

Acidul citric sau sarea de lamaie cum este denumit popular este un aditiv alimentar.

Ingrediente: acid citric.

Acidul citric este utilizat în industria alimentara deoarece confera produselor un gust placut de acid. Este foarte solubil în apa, prin urmare poate fi adaugat si in sucuri, dulciuri, bomboane, jeleuri si fructe congelate. Utilizarea acidului citric este o necesitate pentru clarificarea enzimatica a sucurilor, pentru împiedicarea zaharisirii mierii de albine.

De asemenea, poate fi utilizat si la prepararea bauturile alcoolice: vinuri, bere etc. La fabricarea vinurilor, are rol de acidulant (corecteaza ph-ul vinului) si totodata previne casarea ferica si formarea de precipitate (fierul se complexeaza sub forma de acid ferocitric solubil).

Aproximativ 50% din productia de acid citric din lume este folosita ca si ameliorator de aroma în bauturi. 20% în industria de prelucrare a alimentelor, unde este folosit ca acidulant, agent de tamponare, pentru gust si pentru efectul sinergic în amestecuri de antioxidanti.

Acidul citric adaugat în produsele alimentare pe lânga faptul ca adauga o aroma acida, în industria prelucrarii fructelor si legumelor are rol protector asupra acidului ascorbic (vitaminei C) prin complexarea metalelor grele.

Fructele si legumele decojite, prin tratarea cu solutie de acid citric, sunt protejate contra îmbumbarii enzimatice.

Adaugat în înghetate actioneaza ca si emulgator.  Poate sa contribuie la inactivarea enzimelor oxidative prin scaderea pH-ului alimentelor.

Utilizarea aditivului E330 este o necesitate în scopul inhibarii râncezirii uleiurilor si grasimilor vegetale si animale. Are actiune antioxidanta si sinergica cu antioxidantii BHA (E320), BHT (E321) si galatul de propil (E310).

La fabricarea brânzeturilor topite este un component al sarurilor de topire.

Acidul citric, creste eficienta conservantilor adaugati în alimente. Prin scaderea pH-ului scade probabilitatea ca microorganismele sa se dezvolte si sa supravietuiasca în alimentele procesate, crescând astfel durata lor de valabilitate.

Acidul citric mai poate fi folosit ca agent de stabilizare in condiment.

Acidul citric monohidrat este o pulbere alba cristalina. Poate fi folosit ca un conservant si antioxidant. Este, de asemenea, utilizat ca acidulant, agent aromatizant în bauturi cu fructe, bomboane, prajituri, biscuiti, conserve, fructe, gemuri si jeleuri. Acesta difera de alte forme de acid citric, având un procent de umiditate cuprins între 7,5 – 9,0.

(sursa: infocons.ro)

A nu se lasa la indemana copiilor.

Fabrica in Polonia


Identificator produs